Vakbarát változat

A beruházás célkitűzései

A projekt átfogó célja a kapuvári Lumniczer Sándor Kórházban egy Angiológiai (érbeteg) Rehabilitációs Központ létesítése, az egészségügyi szolgáltatások fenntartható fejlesztése, az Intézmény versenyképességének megőrzése a környezeti, a társadalmi és a gazdasági szempontok figyelembe vételével. Olyan magas színvonalú egészségügyi intézményrendszer kialakítása, amely a kapacitásokat a szükségletekhez igazítja, arányos és egyenlő, magas színvonalú ellátást biztosít.

A fejlesztési projekt konkrét céljai, hogy az intézmény fő profilját meghatározó angiológiai (érbeteg) rehabilitációs ellátás egy épületrendszerbe kerüljön egy újabb szárny megépítésével összevonva, ezáltal a jelenlegi kor színvonalának megfelelő feltételeket tudjon biztosítani a rászoruló betegek részére. Az újonnan építendő épületszárnyban korlátozottan lehetőség nyílik teljes térítéses betegek kényelmes, színvonalas elhelyezésére is, amelyre valószínűsíthetően 2015 után kerülhet sor. A 2007. április 1-i struktúraátalakítást követően plusz ágyak elhelyezése vált szükségessé, hiszen az addigi 85 ágyas rehabilitációs osztály 115 ágyasra bővült. Az új épületszárny megépítése lehetővé teszi ezen ágyak elhelyezését, ezáltal a meglévő kórtermek is komfortosításra kerülnek.

A projekt közvetlen célja az angiológiai (érbeteg) rehabilitációhoz kapcsolódó szolgáltatások és az azokhoz szükséges infrastruktúra fejlesztése. A komplex fejlesztéssel az angiológiai (érbeteg) rehabilitációs tevékenység erősödik, a meglévő ágykapacitás megduplázódik azáltal, hogy az aktív ágyak megszüntetése után felszabaduló épületrészek komfortos kórtermekké alakulnak. A bővítményben megépítésre kerül a többlet-ágykapacitás, valamint az angiológiai (érbeteg) rehabilitáció alapját képező szénsavgáz-fürdő európai minőségű szolgáltató-hellyé alakul át. A megduplázott ágykapacitáshoz megfelelő minőségű terápiás egységek jönnek létre, új, korszerű orvos-technológiai eszközökkel. A fejlesztés eredményeként javításra kerül az intézmény energiahatékonysága, információs és kommunikációs rendszere is. Fontos a kórház piaci helyzetének erősítése, a meglévő célcsoportok megtartása, igényeiknek megfelelő szolgáltatások kialakítása, és a szakmai bázis létrehozása.

A projekt szakmai célja az angiológiai (érbeteg) rehabilitációs tevékenység egyedülálló gyógyászati jelentőségének erősítése a köztudatban, ezáltal Kapuvár városát tartósan az angiológiai (érbeteg) rehabilitáció hazai és nemzetközi központjává tenni.

Aktualitások

Kapcsolódó oldalak